Wednesday, 29 May 2013

ENERGIZING SOY PROTEIN : UNTUK LELAKI & WANITA

KHASIAT ESP UNTUK WANITA

===========================


* Membantu memperbanyakkan susu ibu

 ESP adalah supplemen berbentuk protein. Protein adalah binaan asas sel dan tisu dalam tubuh kita. Gabungan sel akan membentuk tisu, dari tisu membentuk organ seterusnya membentuk sistem. Komposisi utama dalam susu ibu adalah protein diikuti oleh kalsium dan zat lain. Protein ini diperlukan untuk penghasilan sel dan membaiki tisu sel dalam badan serta ia penting untuk pembesaran bayi.
 

* Mengurangkan risiko kanser payudara

 Selain mengatur fungsi reproduksi, kandungan isoflavon dalam ESP dapat meningkatkan antioksida; vitamin C dan E sehingga melambatkan pertumbuhan sel-sel kanser seperti kanser payudara.


* Meningkatkan kesuburan

 ESP membantu mengatasi penurunan hormon estrogen pada wanita kerana kacang soya mempunyai khasiat isoflavon iaitu khasiat yang mempunyai kesan yang sama seperti estrogen.


* Mencantikkan dan menganjalkan payudara

 Ramai wanita yang mahu payudara yang cantik dan tegang. Kacang soya dalam ESP adalah antara makanan yang mengandungi genistein. Genistein daripada kacang soya mempunyai bentuk kimia yang menyerupai hormon estrogen. Ini dapat membantu dalam mengimbangi dan mengawal kadar estrogen dalam badan wanita. Semakin wanita berusia semakin menurun pengeluaran hormon estrogen. Amalan permakanan daripada produk kacang soya dapat membantu dalam mengurangkan kesan kekurangan estrogen ini.

 

 

KHASIAT ESP UNTUK LELAKI
==========================


* Kesihatan tulang

 Kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang dan mencegah osteoporosis di kalangan lelaki berusia. * Paras kolesterol

 Protein soya dapat menurunkan kolesterol dalam darah bila digabungkan dengan diet rendah lemak tepu dan kolesterol. Sekitar 25 gram protein soya setiap hari membantu menurunkan kolesterol dalam darah sehingga 23%.


* Diabetes

 Protein soya mempunyai indeks glisemik rendah yang membantu mengurangkan kadar gula dalam darah, berbanding karbohidrat yang lain.


 * Pembentukan otot

 Sebagai sumber protein, soya berada di atas kedudukan pertama. Namun, seseorang tidak harus "overdos" dengan soya. Segenggam kacang soya goreng atau 5 keping tempe atau 1 hidangan ESP sudah cukup untuk membantu pembentukan otot secara sihat.


 * Kesihatan prostat

 Menurut hasil kajian yang dijalankan oleh para penyelidik di National Cancer Center di Jepun, insiden kanser prostat lebih rendah di negara-negara Asia bila dibandingkan dengan negara-negara Barat yang disebabkan oleh fakta bahawa diet lelaki Jepun mengandungi lebih soya berbanding diet lelaki Barat.

Saya NOR ASILA BINTI MAT YATIM adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya di talian 012-672 2762.
Saya juga membuat penghantaran COD / penghantaran terus ke kawasan Meru, Klang & Shah Alam.
 

 
 
 
 


No comments: