Friday, 18 January 2013

Vitamin Tambah Tenaga Tanpa Bahan Perangsang

Tubuh kita memulakan kehidupan dengan tenaga yang sangat banyak. Namun, kerja kuat, kurang nutrisi, masalah kelenjar dan toksin dalam tubuh menjadikan tubuh kita memperlankan fungsinya… dan hasilnya, kita kepenatan. Kebanyakan orang mengambil jalan dengan pengambilan perangsang seperti kopi, gula, rokok serta ubat untuk menambahkan tenaga. Ini sebenarnya memburukkan keadaan!

Tenaga yang optimum hanya boleh dicapai bila kita membuang toksin2 dalam badan kita, dan mengambil nutrien pada tahap yang optimum. Tenaga sebenarnya adalah hasil dari badan yang sihat.





AWAS : Apabila tenaga anda berkurangan secara tiba-tiba atau mengalami kelesuan yang amat tanpa sebarang sebab, cuba dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Masalah yang berlalu tiba2 & tanpa sebab ni kadangkala berkaitan dengan masalah tiroid, zat besi berlebihan dan pelbagai masalah kesihatan lain.


Tubuh tidak mendapat tenaga optimum apabila mengalami masalah seperti di bawah:-


  • Masalah tiroid
  • Pengumpulan toksin dalam tubuh
  • Kekurangan vitamin, mineral dan asid lemak perlu
  • Fungsi hati yang terganggu
  • Penumbuhan yis yang terlalu cepat dalam usus
  • Masalah tidur dengan lena
  • Kurang bersenam
  • Mengalami masalah elergi makanan
  • Mengalami masalah kesihatan
Tahap tenaga yang optimum dapat dicapai bila bila tubuh kita mendapatkan perkara2 di bawah:-
  • Rehat yang cukup
  • Pemakanan yang seimbang dan cukup nutrisi
  • Mengelakkan pengambilan makanan rapu
  • Mendapat vitamin yang cukup untuk menukarkan makanan kepada tenaga
Penjagaan tenaga tubuh melibatkan penjagaan kesihatan. Ia berkonsepkan – BUANG dan BINA

BUANG – buang benda2 yang tidak perlu dari tubuh, seperti toksin, binaan2 dalam usus kecil yang mengganggu penyerapan zat makanan.


Detox dengan – Herb Lax, Alfalfa, DTX Complex


BINA – mengambil makro dan mikro nutrient serta nutrisi penting secukupnya untuk mendapagkan tahap kesihatan optimum.


Bina dengan Total Wellness Set (ESP, Vitalea, B Complex, Vita-C), dan nutrient2 lain.


Elakkan mengambil jalan mudah dengan mengamalkan stimulant. Ia mungkin berkesan sekarang, tapi kesan jangka panjang… susah nak jangka.








Saya adalah pengedar sah Shaklee [id  907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya NOR ASILA melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!

Testimoni ~ Jangan Anggap Remeh Masalah Keputihan Wanita! Jom Cuba Alfalfa Daripada Shaklee

Masalah keputihan? Memang merimaskan. Setiap wanita sebenarnya mengalami apa yang dipanggil keputihan. Normal. Tapi ia jadi tak normal apabila keputihan ini mengganggu kehidupan seorang wanita, sehingga boleh menjadi satu penyakit. Takmo intro lebih panjang .. saya nak share artikel daripada entry blog kak Yati Napi ( RV.Com) mengenai masalah keputihan ini.

Adakah anda mengalami masalah berikut?
  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila 'bersama' suami?
  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Jangan Anggap Remeh






Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...
Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat
Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
Vitamin Shaklee dapat membantu?
Apa kata yang dah cuba Shaklee Feminine Set (Set F)?


Apa kata Dilla?

1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra.Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.
3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput.Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
........................................................................
Benar! Alfalfa Shaklee sememangnya membantu!
Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
So, kepada kaum wanita yang mahu asetnya sentiasa terpelihara, kami ada menyediakan Euphoria Feminine Set yang terdiri daripada gabungan Vitamin E dan Alfalfa.
Fungsi kedua vitamin ini untuk kewanitaan kita :
- Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai sex vitamin!



Alfalfa
- Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa (seperti dinyatakan di atas).

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

 
SMS/ Call : 012 672 2762 ( NOR ASILA )
SHAKLEE ID : 907481
 

Alfalfa dan Lecithin ~ ape yg anda perlu tahu

Gabungan dua vitamin ini iaitu Alfalfa dan Lecithin oleh individu yang mempunyai niat untuk pengurusan berat badan malah ibu menyusu sekalipun adalah sangat sesuai. Namun seperkara yang perlu kita tahu tentang dua vitamin ini, pengambilan vitamin ini memerlukan kita minum banyak air. Banyak air yang dimaksudkan bukanlah di minum sekaligus tetapi secara berperingkat atau sedikit-sedikit yang berkadaran dengan masa.



Bagaimana kita nak tahu kita masih kurang air dengan pengambilan vitamin - vitamin ini? Sekiranya anda mengambil salah satu dari vitamin ini iaitu Alfalfa ataupun Lecithin atau kedua duanya sekali, maka anda perlu pastikan antara tanda-tanda kekurangan air ialah


  • badan kita ditumbuhi ruam,
  • tekak mudah rasa haus,
  • kulit wajah ditumbuhi jerawat halus,
  • kulit menjadi kering dan gatal,
  • kulit bibir kering,
  • ulser mulut
  • mudah rasa nak demam.
  • sembelit


Maka apa yang dapat saya kongsikan ialah, pengambilan dua vitamin ini tidak digalakkan sama sekali diambil pada kuantiti yang banyak secara sekaligus kecuali anda memang pengamal tegar air kosong. Ini kerana air kosong membantu melancarkan penyerapan vitamin dan perjalanan darah itu sendiri.



credit

Sekiranya anda ingin mengamalkan dua vitamin ini, dapatkan panduan dan nasihat tentang cara pengambilannya supaya anda dapat menikmati kesihatan yang sebenar seperti yang anda idamkan..


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :




SMS/ Call : 012 6722762 ( Nor Asila )

Shaklee ID : 907481
 
 
 
 

Bila Suami Semakin Sayang.....Isteri tersenyum Riang....





Baca tajuk dengan tengok gambar jek semua dah tersengih sorang-sorang (nak-nak diiringi lagu Yuna ni)....Apatah lagi jika anda sendiri yang mengalaminya....Mendapat pujian daripada cik abang, sangat membahagiakan kan??Tipulah kalau saya kata yang kaum perempuan tak suka bila dipuji oleh suami sendiri..Dah pasti kembang semangkuk & rasa tak keruan kan....Bila cik abang suka, semakin hari semakin sayang pada kita.....

Hari ni, saya nak share dengan semua tentang dua supplemen yang hot di kalangan ibu-ibu terutamanya ibu-ibu yang dah melahirkan anak macam saya....Semakin hari, semakin ramai ibu-ibu yang mementingkan kecantikan dan kepuasan untuk suami, mula jatuh cinta dengan dua hot stuff ni...Apa 2 HOT STUFF ni??Meh saya perkenalkan...jeng...jeng..jeng....

ESP dan Alfalfa Complex


Inilah HOT STUFF yang saya cerita tu...ESP (Energizing Soy Protein) dan Alfalfa Complex..Dua vitamin ni memang sangat sesuai untuk wanita yang ingin sentiasa kelihatan cantik dan untuk para isteri yang ingin berikan yang terbaik buat suami tersayang...

Jom kita tengok apa kata mereka mengenai kehebatan 2 HOT STUFF ni....

Beeha Yunos

salam semua..saya nak share pengalaman customer saya..pasal Alfalfa danESP..ehehe..
belom seminggu makan alfalfa dah kena puji tinggi melangit oleh en suami..ehehe..bg saya tak salah kan sbb utk kerukunan rumah tangga gak..ahakss..ye laa..sebabkan entry perkongsian cik Ciput Bob tu, ramai berkobar2 ambik alfalfa sebotol terus..nyata tak sia2 katanya..saya tumpang gembira ..
dan sorg lagi customer saya yg ambik ESP (ade ambik lain2 gak) en suami dia puji perubahan pada Breast dan punggung xxxx..tak yah g cucuk2 kan..ehhee..tu belom sebulan tu…kalau dah lama agak2 ape lg ye perubahan mereka2 yg lain kan..so, ape lg..cantikkan diri utk suami dpt pahala..utk kebahagiaan rumah tangga gak kan..bila kita sihat, cergas, ceria, kita pon leh uruskan rumahtangga, kerja dan lain2 tugas dgn hepi dan sepenuh ati ..to all wonder mommies, super ladies, u all are wonderful!
happy sharing all!



Dan ni pula pendedahan berani Pn Ifa (ataupun nama di FB Ciput Bob) yang dikongsi di Kumpulan Ekslusif Pelanggan kami di Shaklee Golden LOunge..(Sebenarnya panjang cerita Pn. Ifa..tapi ni yang dah diedit..sebab PAANNNAASSS!!!!)...:-)Kontroversi nanti...meh saya share kan...


” ………………………………………… Itu lah rahsia ifa skrg nih. Perkara yg x pernah ifa fikir n mimipikan pun (pujian dr hubby tentang nikmatnya hubungan suami isteri) mendapat pujian selama ini. Nak tahu rahsianya………….ALFALFA LAH…… betul, ifa mkn mmg niat utk tambahkan susu ibu, sbnrnya ifa dpt tahu alfalfa ni juga utk eratkan hubungan suami isteri, tp x lh sampai tergerak hati nak niat ke arah itu. tapi, pujian suami 3 hari lepas benar2 memeranjatkan ifa. x sangka… selama 4 bulan pengambilan set 3M Platinum sejak dari dalam pantang lagi secara konsisten n disiplin, ini lah hasilnya…. pertambahan susu ibu sekaligus memberikan kenikmatan dalam hubungan suami isteri yg menjadi faktor kebahagiaan rumah tangga kami. Benar, setiap usaha yg istiqamah pasti akan dapat hasilnya. dan sekarang, ALFALFA benar2 menjadi produk kepercayaan n semestinya ada dlm list kehidupan ifa. x sia2 melaburkan RM466 pada ketika itu (sblm bersalin, walaupun waktu itu mengalami masalah kewangan), kerana hasilnya sangat2 menakjubkan dan merasai perasaan yang x pernah dirasai ketika dipuji oleh hubby..


credit


Jom mommies...Kita berikan layanan yang terbaik untuk suami kita....Ketatkan yang mana-mana longgar...dan..up kan mana-mana yang tak berapa nk up tu... ahakss...Untuk para suami juga, tak salah pun kalau anda hadiahkan isteri anda dengan 2 vitamin yang istimewa ni...Untuk anda jugakkan..Pasti anda akan puas hati..:-)




Saya adalah pengedar sah Shaklee [id  907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.







Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya Nor Asila melalui  SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Kelebihan & Khasiat Alfalfa - sesuai utk lelaki dan wanita

Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat athma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkatkan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan
  19. Milk booster


Haaa tu dia... antara 1001 fungsi Alfalfa...dan berikut mari kita tengok Shaklee Alfalfa Complex



Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.




Shaklee Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s...

Apa keistimewaan alfalfa jenama Shaklee berbanding yg lain?

Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin (It isorganically grown, using the tender green leaves not the stems of the plant.The raw powder is pressed into easy-to-swallow tablets (with very low heat to preserve natural enzyme activity).. Dan yg bestnya Shaklee Alfalfa Complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.








Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya  Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Cara Detox Yang Selamat

Sekarang ni detox atau nyahtoksin menjadi agar popular dengan pelbagai produk detox di pasaran. Namun tahukah bahawa kita boleh menjalani detox secara semulajadi dengan pengambilan produk Shaklee!

Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Ia penting untuk penyerapan nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Dari manakah datangnya benda-benda toksin ini? Dalam dunia moden hari ini, lebih 5 bilion lbs bahan kimia dilepaskan ke dalam persekitaran, makanan yang kita makan, udara yang kita bernafas dan hidup saban tahun. Tambahan pula banyak makanan mengandungi pewarna, pengawet, sisa racun perosak, nitrat, minyak terhidrogen dan ejen-ejen lain yang mempunyai karsinogen.

Selain masalah penyerapan vitamin, pembentukan toksin dalam badan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk:

  • Sakit kepala yang kerap
  • PMS
  • Sakit sendi
  • Keletihan
  • Kulit melepuh
  • Pencernaan bermasalah
  • Halitosis (nafas berbau)
  • Jangkitan yang berulang-ulang
  • Kekurangan daya imun tubuh



Sekiranya anda ada mengalami perkara di atas, mungkin pelukan DETOX!

Shaklee menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi. Menarik kan?


Detox Hati/Liver Detox

Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi. DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

dtx complex tonik hati








DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:

  • milk thistle seed
  • schizandra chinensis seed (tanaman yang berasal dari China yang dah digunakan selama lebih 2000 tahun untuk meningkatkan jumlah enzim detoksifikasi di dalam hati)
  • cendawan Reishi (dikenali kerana sifat antioksidannya)
  • dandelion
  • kunyit
  • artichoke (untuk membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal)


Pembersih Usus/Colon Detox

Badan yang sihat mengandungi bertrilion mikroorganisma baik. Majoriti bakteria baik ni tinggal di dalam usus dan dirujuk sebagai mikroflora. Sekurang-kurangnya 400 jenis mikroorganisma yang dijumpai dalam saluran gastro-usus; dan berjumlah kira-kira 3 lbs bakteria dalam usus kita sepanjang masa.

Tugas bakteria baik ini ialah untuk mengawal penguasaan bakteria jahat. Bakteria baik haruslah berada dalam jumlah optimum untuk mengawal bakteria jahat.
Punca Utama Ketidakseimbangan Bakteria


Punca Utama Ketidakseimbangan Bakteria

  • penggunaan antibiotik.
  • umur
  • pemakanan yang tidak sihat
  • pengambilan serat yang rendah
  • kontraseptif oral
  • ubat-ubatan seperti aspirin dan kortikosteroid
  • tekanan
  • pengambilan gula yang tinggi


herb lasx detox




Dr Shaklee telah memperkenalkan Herb-Lax pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.

Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.

Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

Pencuci Darah

Seawal 3000 SM, orang-orang Babilon menggunakan manfaat bawang putih yang serba boleh. Ia digunakan sebagai ubat untuk pelbagai tujuan, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan anti-mikrob.

Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.

Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih sama.. Kebanyakan kaedah pemprosesan bawang putih yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan sebagainya, mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin. Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.

garlic shaklee

Garlic Complex Shaklee diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin.

Garlic Complex Shaklee juga telah dirumus untuk kawalan bau. Bawang putih kan menyebabkan nafas berbau…tapi tablet Garlic Shaklee tak dipecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan



Pencuci Keseluruhan Tubuh

Itulah dia the amazing Alfalfa! Ya, alfalfa bukan untuk tambah susu saja ya. Alfalfa adalah bahasa Arab untuk “Bapa Kepada Semua Makanan”. Akar herba yang mengagumkan ini, tumbuh sangat dalam ke dalam tanah untuk menyerap nutrien penting dan mineral yang terdapat jauh di dalam bumi. Alfalfa adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.


alfalfa shaklee




Selain ciri-ciri sebagai pembersih badan dan penyahtoksik, alfalfa juga mempunyai banyak faedah lain. Menurut seorang pakar nutrisi, alfalfa membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria. Ia membantu membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc). Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol. Sangat hebat kan! Hanya alfalfa yang mempunayi kualiti terbaik digunakan dalam Alfalfa Shaklee. Ditanam di California tanpa pestisid, hormon sintetik, bahan kimiaatau baja bukan organik,menjadikan ia alfalfa berkualiti tinggi.

Selain itu, berpuasa adalah juga satu cara terbaik untuk detox! Dr Shaklee tidak memakan makanan pepejal sehari dalam seminggu untuk membantu menjaga sistem badannya.


Credit






Saya adalah pengedar sah Shaklee [id  907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!

Vitamin E Shaklee : Fungsi, Kebaikan dan Tips Kesihatan

MAKLUMAT ASAS :
  • Vitamin E adalah sejenis unsur larut lemak yang bersifat antioksidan.
  • Secara semulajadi, makanan vitamin E boleh diperolehi dari kuaci bunga matahari, avokado, brokoli, badam, bayam, lada benggala, betik, kiwi dan banyak lagi.
  • Ia wujud dalam 8 bentuk kimia iaitu alpha-tocopherol, beta- tocopherol, gamma-tocopherol, delta- tocopherol, alpha-tocotrienol, beta- tocotrienol , gamma-tocotrienol dan delta- tocotrienol
  • Selepas diserap oleh usus, vitamin E akan mengalami proses metabolisma di hati. Bentuk alpha-tocopherol adalah bentuk yang paling mudah digunakan oleh tubuh berbanding bentuk lain yang perlu dipecahkan kepada bentuk alpha- terlebih dahulu.


FUNGSI
  • Menghalang pembentukan radikal bebas yang terhasil dari tindakbalas kimia agen pengoksidaan (baca mengenai proses tersebut di sini)
  • Membantu peningkatan sistem imuniti tubuh melawan patogen seperti virus dan bakteria
  • Menguatkan dinding kapilari darah dan mengelakkan penggumpalan sel darah merah
  • Meengawalselia aktiviti enzim
  • Memberi kesan dalam ekspresi gen
  • Memainkan peranan dalam aktiviti neurologi
KEBAIKAN PENGAMBILAN SUPLEMEN VITAMIN E
  • Meningkatkan imuniti tubuh
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu meningkatkan paras kolesterol baik
  • Mengurangkan risiko sesetengah kanser seperti kanser payudara, kanser prostate dan kanser colon
  • Membantu mengurangkan penggumpalan darah (blood clot) yang boleh menyebabkan stroke
  • Mencegah penyakit Alzheimer's dan Parkinson
  • Meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita
  • Membantu masalah kulit
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesihatan kulit
  • Melambatkan penuaan
  • Mencegah Anemia
  • Membantu menangani sindrom pra-haid
  • Membantu masalah arthritis
  • Membantu menstabilkan glukosa dalam tubuh pesakit diabetes
  • Membantu proses pemecahan lemak dalam badan
  • Membantu penghasilan hormon estrogen pada lelaki dan progesteron pada wanita yang penting dalam prestasi dan tarikan seksual
KESAN JIKA KURANG VITAMIN E

  • Anemia
  • Odema dan radang pada bayi
  • Penuaan pra-matang
  • Ketidaksuburan lelaki
  • Keguguran rambut
  • Masalah penglihatan

Jom dapatkan bekalan suplemen vitamin E anda sekarang! Hubungi saya...







Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Vitamin E Shaklee ~ Menghangatkan Hubungan Intimasi??

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Pernahkah anda mengalami situasi seperti gambar ini?? Ataupun anda sering menghadapinya sewaktu ingin bersama suami atau isteri anda?? Jawapan saya...YA...saya pernah mengalaminya...Ini berlaku kerana saya menyusukan anak saya....Kebanyakan ibu yang menyusukan anak, akan melalui perkara ini...Tapi saya tak kata semua ya...sebahagiannya...memang akan melalui fasa ini..dan saya mengakuinya...Hal ini terjadi kerana ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang lebih tinggi berbanding hormon seks/ kewanitaan mereka...Jadi mereka akan berasa dingin untuk bersama....

Jika anda juga mengalaminya, jangan biarkan...Kita perlu berusaha untuk memperbaikinya....Sudah tentu kita mahu memberikan yang terbaik untuk suami dan anak-anak kita bukan?Kadang-kadang masalah sebegini sebenarnya boleh menggugat hubungan suami dan isteri...Jangan biarkan ia berlarutan...Semua masalah pasti ada penyelesaiannya..Cuma kita mahu mencuba ataupun tidak..Itu sahaja... (^_^) Nak tahu apa lagi yang isteri boleh buat untuk para suami, jom klik sini..

Pernahkah anda tahu bahawa Vitamin E ialah Vitamin Kesuburan dan sangat membantu dalam menghangatkan hubungan intimasi? Di kalangan pengamal vitamin E Shaklee, kami menggelarkannya "Vitamin Asmara", ataupun, "Vitamin Malam Jumaat"...Jom kita lihat, kenapa Vitamin E Shaklee digelar sebegitu...

Fungsi Vitamin E sebagai Vitamin Kesuburan:
Meningkat kesuburan lelaki & wanita, menstabilkan hormon produktif lelaki & wanita, serta meningkatkan kuantiti & kualiti sperma bagi kaum lelaki.

Fungsi Vitamin E sebagai Vitamin Asmara:
Ia juga diberi nama jolokan sebagai "vitamin seks", Vitamin E memainkan peranan yang penting untuk kesihatan seksual di mana ia membantu menghasilkan hormon seks serta merangsang libido. Ada juga sesetengah wanita yang menjadikan Vitamin E sebagai 'pelincir' ketika melakukan hubungan seksual.

Peranan Vitamin E Untuk kesihatan seksual lelaki:
* Lebih tenaga (seksual)
* Ereksi yang lebih lama
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vitamin E Untuk kesihatan seksual wanita:
* Lebih tenaga (seksual)
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai
kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.

Vitamin E Shaklee ~ natural & dilengkapi selenium

Jika anda ingin mencuba dan merasai kelebihan Vitamin E Shaklee ni, jangan segan-segan untuk hubungi saya

credit



Saya adalah pengedar sah Shaklee [id  907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.






Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!