Thursday, 28 February 2013

GLA COMPLEX : KHASIAT UNTUK WANITA


Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni


**********************************************



-       Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

-       Membantu meningkatkan kesuburan

 -    Melegakan PMS (sindrom pra-haid)

 -    Membantu dalam menangani menopus

 -    Menguatkan kuku dan rambut

 -    Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

 -    Membantu menangai ekzema

 -    Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

 -    Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

 -    Menguatkan imuniti tubuh

 -    Memperlahankan proses penuaan

 -    Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

 -    Mengawal kencing manis dan darah tinggi

 -    Mengawal kolesterol

 -    Untuk fungsi saraf

_________________________________________________

 

 JADI PATUT CUBA GLA ATAU TIDAK?... FIKIRKAN CPT !!!


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

OMEGA GUARD SHAKLEE : KENAPA BAGUS SANGAT NI


Kebaikkan Omega Guard
*********************
 

- Dibentuk dari minyak ikan berdarah sejuk

Mengandungi DHA, EPA dan lain-lain asid lemak omega-3

Melalui 3 peringkat penyulingan molekul di bawah suhu rendah dalam keadaan

sangat terkawal bagi mengawal kualiti

Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

Membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)

Membantu dalam proses pembelajaran

Membantu bayi mencapai berat dan tumbesaran terbaik semasa dalam kandungan

Membantu kesihatan otak, penglihatan dan fungsi sendi

Melegakan sakit sendi dan arthritis

Membantu merendahkan paras kolesterol dan triglyceride

Mengurangkan risiko penyakit strok, jantung dan lain-lain penyakit kardiovaskular

Membantu mengurangkan berat badan

Merendahkan tekanan darah

 

Harga Omega Guard (90 kapsul) = RM136 (SM) / RM140 (SS)
 
 

 

Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

OMEGA GUARD : SIAPA YANG PERLUKANNYA ??


Siapa yang perlukn omega guard ni??

(1) Ibu hamil- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi- Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

(2) Ibu menyusu- Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak- Membantu penurunan be...rat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan

(3) Kanak-kanak- Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema- Memperkuatkan sistem imunisasi badan

(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang

(5) Sering alami masalah kesihatan- Batuk berkahak, selesema yang berterusan- Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi- Sakit stroke

Jadi .....tunggu apa lagi , cepat-cepatlah buat pesanan.Promosi akan berakhir 28 Feb ini.Maklumat lanjut sila pm saya.
 
(3) Kanak-kanak- Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema- Memperkuatkan sistem imunisasi badan
 
(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang
 
(5) Sering alami masalah kesihatan- Batuk berkahak, selesema yang berterusan- Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi- Sakit stroke
 
 
Jadi .....tunggu apa lagi , cepat-cepatlah buat pesanan. Maklumat lanjut sila pm saya.


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

RESDUNG : JERAWAT MENYERANG




Pastinya anda yang mempunyai masalah resdung akan merasa rimas.. lebih-lebih lagi dengan kehadiran jerawat yang tidak di undang. SHAKLEE juga menawarkan set rawatan resdung/jerawat yang sangat murah dah insyaAllah berkesan.
 
Vitamin C
*********
 - Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gi...gi, sendi, otot dan kulit.
- antioksida yang baik
- membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.

B Complex
**********
- Mengandungi B2 iaitu Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin.
- Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
- atasi kelesuan

 Vitamin E
*********
- anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel
- anti aging vitamin
- merawat dan mencerahkan parut
- membantu kemusnahan vitamin A dan C
- membantu penyerapan oksigen
 
 

Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh juga tambahkan Energizing Soy Protein (ESP) secara berasingan. Fungsi ESP adalah untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. Ingat, protien adalah makanan kepada sel-sel badan kita.


 
 
Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

BAHAN UTAMA DALAM COLLAGEN POWDER SHAKLEE



Shaklee Collagen Powder bukan sekadar suplemen kolagen biasa. Ia telah diformulasi dengan 7 bahan utama yang menjadikan ia sebagai suplemen kolagen terbaik.






1) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah

Collagen Powder Shaklee yang diperbuat dari sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen dan mempunyai molekul kira kira 1000Dalton. Sifatnya ini membuatkan ianya sangat mudah diserap oleh tubuh badan. Ia juga dpt membantu kpd peningkatan sintesis kolagen pd lapisan dermis dgn berkesan.

2) Kolagen yang mempunyai emolient ( pelembap )

Ekstrak biji benih Camelia Japonica mengandungi asid Oleik, iaitu sejenis emolient kulit dan pelembap yg unggul dan juga Isoflaven sebagai bahan antioksida semulajadi utk mengurangkan kesan radikal bebas.

3) Kolagen mempunyai unsur antioksida dan mempunyai elemen BComplex

Vitamin C yg ditambah ke dalam Collagen Powder Shaklee menggalakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas.
Vitamin B pula terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak, dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan utk pengeluaran kolagen dalam sel.

 

4) Unsur glusamin (BONUS)

Glusamina daripada ekstrak kerang kerangan penting dalam sistesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata.

 

5) Bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic

Pfaffia (ginseng Brazil) digabungkan dgn biji benih Camelia Japonica dpt menyokong pembentukan kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic berfungsi untuk mengikat jumlah air yg besar. Dan ini memainkan peranan yang penting dalam menghidratkan tisu badan dan menjadikan kulit lembut, lembap dan rata.

Dan tambahan 2 lagi bahan utama dalam Collagen Powder Shaklee untuk meningkatkan keberkesanannya:

 

6) Elastin dari kolagen ikan.

Elastin dpt mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yg boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen utk kulit yg lebih gebu dan anjal

 

7) Lactobasilus acidophilus

Ianya adalah sejenis bakteria baik yg membantu mengimbangi usus mikroflora & memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

KEHILANGAN COLLAGEN : APA KESANNYA ?

Dan apabila kita tahu bahawa hampir keseluruhan tubuh kita terdiri daripada kolagen, maka jika kita kekurangan kolagen, perkara-perkara begini bakal terjadi :

- Garisan kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, EYE BAG, penglihatan kabur.
- Garis halus kelihatan pada leher
- Gusi tidak sihat
- Payudara dan punggung kendur
- Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
- Kulit kering, kulit hilang keanjalan, kelihatan lebih tua
- Liang roma jadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
- Rambut jadi kering dan bercabang dihujung



Kesan kehilangan kolagen

Jika anda mendapati, anda ada simptom dalam list ini, mungkin anda boleh consider untuk mengambil suplemen kolagen juga.

Tentunya kita tak mahu dibelenggu masalah kesihatan seperti ini dikala orang lain kelihatan sangat gembira menikmati hidup mereka, kan?


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Sunday, 24 February 2013

Apakah GLA complex?


Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E yang asli dan Minyak biji matahari.

GLA ialah singkatan bagi Gamma-Linelonic Acid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA - gamma-linolenic acid.


Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. Jika anda tahu apa kandungan EPO, pastinya anda sudah biasa mendengar tentang GLA bukan, kerana EPO kaya dengan sumber GLA.



Tips : *Ambil sebiji GLA Complex sebelum tidur, kerana ia dipercayai dapat membantu memecahkan lemak tatkala kita sedang tidur. * GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit dan kestabilan hormon. *GLA juga bagus utk mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol.   kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex •Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

•Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!

•Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain

•Membantu dalam menangani menopus

•Menguatkan kuku dan rambut

•Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

•Membantu menangani ekzema

•Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

•Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

•Menguatkan imuniti tubuh

•Memperlahankan proses penuaan

•Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

•Mengawal kencing manis dan darah tinggi

•Mengawal kolesterol

•Untuk fungsi saraf 






Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya  Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Saturday, 23 February 2013

OMEGA GUARD : HILANGKAN LEMAK LEBIH CEPAT

Wahhhh BULAN FEBRUARY.. memang ngetop cerita  tentang Omega membantu menguruskan badan? betul ke?

Biasanya saya lebih sarankan rakan-rakan dan pelanggan saya dengan LECITHIN?Namun setelah teruja dengan testimoni daripada salah seorang group kami tentang omega (minyak ikan shaklee)saya pon teruja dan telah mencuba selama seminggu!

  Serius selepas makan omega tekak akan rasa dahaga sokmo dan rasa kenyang yang panjang. sekejap sekejap saya ulang minum air kosong! pastu badan rasa berpeluh-peluh! bukan saya seorang merasai kesan seperti ini.rupa-rupa nya sudah ramai yang mengalami pengalaman yang serupa.

First sekali jom kita baca pengalaman dari Puan N:
Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega....Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengarisaya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.

Testimoni Puan Arnie yang sedang mengandung anak ke-3 (Jom kita baca status FB nya tentang Omega)


 ‎34w gestation, 34w presentation, weightgain compare to last 2 weeks = 0kg!



Weightgain baby = 300g!

 Tahukah Anda Omega juga baik untuk development brain baby di dalam kandungan si ibu...malah melalui pengalaman Pn Arnie , berat nya juga maintain walaupon sedang mengandung. Wahhh sungguh teruja kan!

Sejak consume Shaklee Omega 10 minggu lepas, total

   weightgain hanya 3.5kg, tapi weightgain baby in track +1.6kg.

 Alhamdulillah.

 Obgyn cakap, baby tolong burn fat ibu!
  Ibu cakap (dalam hati), I loveee Shaklee Omega! ;) 

Adakah ibu meyusu sesuai amalkan Omega?Bukan sahaja ibu mengandung selamat ambil Omega, Malah Ibu yang sedang menyusu juga disarankan mengambil Omega untuk kembali ke berat badan ideal dan juga untuk bekalkan kandungan DHA dan Omega-3 kepada si bayi yang disusui.Ya, ibu menyusu sesuai dan selamat mengamalkan Omega. Selain membantu membakar lemak, ia membantu meningkatkan DHA dalam susuibu. Walau demikian, perlu tahu cara pengambilan yang betul untuk mengambilnya terutama ibu menyusu.

Secara jujurnya saya TIDAK galakkan ibu menyusu mengambil 3 biji Omega sehari. Ini kerana dikhuatiri si ibu hanya akan dahaga dan tidak kisah untuk mengambil makanan harian disebabkan fokus pada dahaga smata-mata. Jika ini berlaku pastinya akan menjejaskan penghasilan susuibu. Ibu yang menyusu memerlukan banyak kalori untuk menghasilkan susuibu buat si manja. Maka apa yang boleh saya sarankan ialah gabungan pengambilan Omega dan Lecithin setiap hari.

Ini bermakna, si ibu yang menyusu boleh mengambil 2 biji Omega selepas lunch manakala 3 biji Lecithin selepas makan malam. In between meal, ibu disarankan mengambil beberapa potong buah-buahan seperti betik, jambu atau buah-buahan yang kaya dengan serat. Ini membantu proses pembuangan dengan lebih lancar.

CREDITNak kurus, bukannya setakat makan suplemen dengan sekelip mata terus berubah.namun pemakanan yang sihat perlu dijaga seperti tidak mengambil makanan yang tinggi kolesterol atau kandungan lemak , dan lebihkan pengambilan sayur dan buah-buahan dalam diet harian anda.
Air kosong at least 3 liter sehari , kerana kekurangan air boleh menyebabkan sembelit dan sistem penghadaman tidak teratur yang boleh mengakibatkan berat badan mudah naik. Senaman ringkas seperti mengemas rumah juga penting utk maintain berat badan.

Apa lagi JOM kita Maintain Kurus dengan Omega Guard(minyak ikan terbaekk)!!Jangan lupa amalan pemakanan yang sihat serta senaman juga PENTING untuk maintain badan yang sihat dan kurus mulus yer :)

Habislah lepas neh omega guard akan menjadi rebutan untuk saya dan anak-anak saya.
Anak-anak saya memang pantang nampak botol omega mesti nak ambil dan makan sendiri!
TETAPI AWAS kena pantau anak2x makan vitamin tauuu! Terlebih dos vitamin bisa memudaratkan kesihatan!
 Jangan harapkan suplemen semata-mata !Namun untuk orang yang busy macam saya neh , yang jarang ada masa untuk senaman saya tetap memilih suplemen untuk maintain sihat dan cergas!TETAPI saya lebih suka memanjat tangga daripada mengambil lift untuk ke ofis dari tempat parking kereta, Itu pon kira senaman juga kan hehehe.Kalau dirumah , memang la tiada  lift cumanya membuat kerja rumah seperti mengemop lantai dan mengemas juga merupakan senaman ringan .Jom kita mulakan gaya hidup sihat dengan Shaklee!!




sumber:http://www.mynutrisi.com




Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Monday, 18 February 2013

Lecithin Suplemen Pelarut Kolestrol

Jom cerita pasal Lecithin. Ramai yang sukakan Lecithin daripada Shaklee ni, lebih-lebih lagi mereka yang 'on diet'. Saya sendiri pula amalkannya untuk kesihatan minda dan juga kolestrol. Walaupun badan saya slim, namun langkah berjaga-jaga penting kan?

Apa khasiat Lecithin ni?


Shaklee Lecithin
Shaklee Lecithin


  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu iamembantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.
  • Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye .. ianya memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat .. cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya pulak mencairkan lemak dan .. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


Best kan Lecithin ni? So, jangan tunggu lagi. Segera hubungi saya untuk mendapatkan stok Lecithin anda :)


Credit Yoursupermom


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui  SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Aneka D'shop untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

Vitamin Untuk Kecerdasan Otak

Dalam dunia kapitalis yang penuh mencabar ni, samada muda atau pun tua, semuanya berusaha nak mencapai yang terbaik dalam hidup. Pasti ada yang berjaga malam, tak cukup rehat dan sebagainya.
vitamin untuk otak
Lalu, samada sedar atau tidak, dalam menuju kejayaan tu, pasti ada yang mengalami masalah2 seperti:-
  • Tekanan
  • Kelesuan dan sakit badan
  • Sukar tidur
  • Kurang daya tumpuan
  • Sakit kepala berulang
  • Lemah daya ingatan
  • Kurang peka
Set Brilliant Shaklee untuk kecerdasan otak memberikan anda satu set yang lengkap dalam mencapai ksihatan yang lebih baik dan hebat
Kebaikan set brilliant Shaklee:
  • Membantu melegakan tekanan
  • Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi
  • Membantu menjadikan anda lebih bertenaga
  • Menggalakkan tidur yang sempurna
  • Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran
set brilliant Shaklee
Jom dapatkan sekarang!
Sesuai untuk:
  • Pelajar sekolah menengah
  • Pelajar institusi pengajian tinggi
  • Pekerja
  • Surirumah
  • Mereka yang menghadapi tekanan
  • Bermasalah tidur




Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsilauntuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!