Thursday, 28 February 2013

BAHAN UTAMA DALAM COLLAGEN POWDER SHAKLEEShaklee Collagen Powder bukan sekadar suplemen kolagen biasa. Ia telah diformulasi dengan 7 bahan utama yang menjadikan ia sebagai suplemen kolagen terbaik.


1) Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah

Collagen Powder Shaklee yang diperbuat dari sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen dan mempunyai molekul kira kira 1000Dalton. Sifatnya ini membuatkan ianya sangat mudah diserap oleh tubuh badan. Ia juga dpt membantu kpd peningkatan sintesis kolagen pd lapisan dermis dgn berkesan.

2) Kolagen yang mempunyai emolient ( pelembap )

Ekstrak biji benih Camelia Japonica mengandungi asid Oleik, iaitu sejenis emolient kulit dan pelembap yg unggul dan juga Isoflaven sebagai bahan antioksida semulajadi utk mengurangkan kesan radikal bebas.

3) Kolagen mempunyai unsur antioksida dan mempunyai elemen BComplex

Vitamin C yg ditambah ke dalam Collagen Powder Shaklee menggalakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas.
Vitamin B pula terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak, dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan utk pengeluaran kolagen dalam sel.

 

4) Unsur glusamin (BONUS)

Glusamina daripada ekstrak kerang kerangan penting dalam sistesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata.

 

5) Bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic

Pfaffia (ginseng Brazil) digabungkan dgn biji benih Camelia Japonica dpt menyokong pembentukan kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic berfungsi untuk mengikat jumlah air yg besar. Dan ini memainkan peranan yang penting dalam menghidratkan tisu badan dan menjadikan kulit lembut, lembap dan rata.

Dan tambahan 2 lagi bahan utama dalam Collagen Powder Shaklee untuk meningkatkan keberkesanannya:

 

6) Elastin dari kolagen ikan.

Elastin dpt mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yg boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen utk kulit yg lebih gebu dan anjal

 

7) Lactobasilus acidophilus

Ianya adalah sejenis bakteria baik yg membantu mengimbangi usus mikroflora & memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 907481].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya
Nor Asila melalui SMS/Call ke 012 6722762 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Luvdsilsila untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!

No comments: